Dit is Forza!

Forza is een leuke, veelzijdige mountainbikeclub waar de groepsfeer en vriendschap op de eerste plaats komen. Jong of oud, snel of traag, samen de bossen in!

Het belangrijkste in onze club is de vriendschappelijke sfeer in onze groep. Iedereen is bij ons welkom; jong en oud, snel en traag, ... het maakt niet uit, als je het Forzagevoel maar hoog in het vaandel draagt. Dat is wat onze club al meer dan 15 jaar rijdende houdt!

Yup, 17 jaar! Het begon allemaal ergens in de loop van het jaar 2000. We reden al een tijdje met een aantal vrienden anoniem rond in de bossen op en rond Turnhouts grondgebied en het leek ons na enige tijd toch een fijn idee om 'een clubke' op te richten. En zo geschiedde. Na het raadplegen van anderstalige woordenboeken in de plaatselijke bib (ja, dit was nog het pré-google tijdperk) was het MTB team 'Forza' een feit. Daarna zijn we met pen en papier (ja, dit was ook nog in het pré-paint tijdperk) aan de slag gegaan, met onze gifgroene tenues als resultaat. En man, wat waren we trots.

Samen hebben we de afgelopen jaren vele fijne avonturen beleefd, zowel dichtbij als wat verder van huis. Zelfs over de grenzen heen hebben we het MTB team Forza op de kaart gezet door aan buitenlandse marathons, wedstrijden en meerdaagsen deel te nemen. MTB team Forza en z'n tenue werden binnen de mountainbikewereld zelfs een klein begripje. Maar omdat stilstaan achteruitgaan is, vonden we het na 13 jaar tijd om onze allom gekende tenue eens een opfrisbeurt te geven. Het was met gemengde gevoelens dat we afscheid namen van de oude, maar de huidige tenues mogen er zijn.

En in 17 jaar valt er al eens iemand af en komt er al eens iemand bij. En zo staat de teller dezer dagen op 14. Twaalf  mannen van 16 tot 54 jaar en 2 dames. Een bonte maar hechte groep!